Στις 3-6 Ιουνίου οι ΣΤ' και Ε΄τάξεις του σχολείου μας πραγματοποίησαν εκπ/κή επίσκεψη στην Αθήνα.
Ταξιδέψτε στις αναμνήσεις τους ...
ξεκινώντας από το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων, όπου παρακολούθησαν εκπαιδευτικό βίντεο, με θέμα την ιστορία του κτιρίου της Βουλής, τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας της, καθώς και την αξία της Βουλής και της Δημοκρατίας, ξεναγήθηκαν στην έκθεση της αίθουσας Ελευθερίου Βενιζέλου και επισκέφθηκαν την αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής. 
Στη Θόλο του "Ελληνικού Κόσμου" του ΙΜΕ έκαναν ένα μοναδικό ταξίδι στα 1500 χρόνια ιστορίας της Αγίας Σοφίας: ξεναγήθηκαν με πλήρη λεπτομέρεια στο εσωτερικό του ναού, τον αρχιτεκτονικό του σχεδιασμό, τον γλυπτό-ψηφιδωτό διάκοσμο και γνώρισαν τις διάφορες φάσεις κατασκευής του μνημείου και σημαντικά ιστορικά, κοινωνικά και οικονομικά στοιχεία της ζωής του Βυζαντίου.
Μαζί με την ξεναγό βρέθηκαν στον σημαντικότερο αρχαιολογικό χώρο της Ελλάδας: την Ακρόπολη !
Θαύμασαν τον Παρθενώνα, αφιερωμένο στη θεά Αθηνά και χτισμένο από τον Ικτίνο και Καλλικράτη, το Ερέχθειο με τις Καρυάτιδες μαθαίνοντας την περιπέτειά τους με τον Έλγιν και θαύμασαν όλα τα μνημεία στον "ιερό βράχο" της εποχής του Περικλή.
Η ξενάγηση ολοκληρώθηκε στο νέο Μουσείο Ακρόπολης
Πληροφορίες για το Μουσείο εδώ

Αργότερα στο λόφο Νυμφών, απέναντι από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης,επισκέφθηκαν το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών. Στο κτίριο Σίνα ξεναγήθηκαν στο Μουσείο Γεωαστροφυσικής, ενημερώθηκαν για επιστημονικά όργανα, τον μηχανισμό των Αντικυθήρων, τον καθορισμό της ώρας κ.α., αλλά το συναρπαστικότερο ακολούθησε:παρατήρηση και μελέτη του πλανήτη Δία και 2 δορυφόρων του από το τηλεσκόπιο του Δωρίδη που βρίσκεται στον θόλο νότια του κτιρίου Σίνα , αλλά και γνωριμία με τους αστερισμούς στον όμορφο νυχτερινό ουρανό !!

Την επίσημη σελίδα του Αστεροσκοπείου θα βρείτε ed?

Βέβαια το βράδυ έκλεισε με διασκέδαση :-)

Την επόμενη ημέρα ξεκίνησαν με βόλτα στο Ζάππειο, όμως το εντυπωσιακότερο ακολούθησε: η παρακολούθηση του τελετουργικού αλλαγής φρουράς μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη !

Και το ταξίδι των αναμνήσεων ολοκληρώνεται με την επιμορφωτική και ψυχαγωγική εμπειρία της γνωριμίας τους με κάποια από τα ομορφότερα και σπανιότερα είδη ζώων που ζουν στον πλανήτη μας! Ήταν Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και όλοι συνειδητοποιήσαμε την αναγκαιότητα της προστασίας της βιοποικιλότητας !

Επισκεφθείτε την σελίδα του ?tt???? ??????

Και το ταξίδι μας έφτασε στο τέλος !!!

Ευχαριστούμε τους συνοδούς/γονείς και τους μαθητές μας για την άριστη συνεργασία και τις όμορφες στιγμές!! Ευχόμαστε

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ! ! !